Histerosalpingografi, kısaca HSG, halk dilinde rahim filmi; rahim boşluğunun değerlendirilmesinde başvurulan bir inceleme yöntemidir. …
HSG rahim filmi demektir. Bu filim herkes tarafından çekilemez ve mutlaka bir kadın doğum uzmanının muayene etmesi sonucunda çektirilmesi gerekiyorsa rahim filmi bunu hastaya belirtir. …
Kısaca HSG testi olarak adlandırılan ve tıp literatüründe Histerosalpingografi olarak tanımlanan işlem; rahim içerisini ve tüpleri değerlendirmek amacı ile uygulanmaktadır. …
HSG fiyatları 2023'de çeşitli faktörlere göre belirlenmektedir. Rahim içi anomalilerin tanısının konulması ve tüplerin açık mı ya da kapalı mı olduğunun bilgisini edinmek için uygulanan HSG işlemi günümüzde güvenilir yöntemler ile gerçekleştirilmektedir. …
1 yıl boyunca korunmasız olarak denendiğinde ve gebelik oluşumu gerçekleşmediğinde kısırlık probleminden bahsedilebilmektedir. Tıp literatüründe infertilite olarak da tanımlanan kısırlık problemi; hem kadın hem de erkek kaynaklı nedenler sonucu yaşanabileceği gibi açıklanamayan kısırlık problemleri de bulunabilmektedir. …
Rahim filmi çekimi sonrasında lekelenme şeklinde hafif kanama olması ve orta şiddette ağrı olması beklenen bir durumdur. Adet gecikmesi veya adet düzensizliği HSG sonrasında karşılaşılan problemlerden biri değildir. …
Tüp bebek tedavisinde, sperm ile yumurtanın buluşma yolu olarak tüplere ihtiyaç yoktur. …
Standart rahim filmi çekiminde tüplerin tıkalı çıkması her zaman doğruyu göstermez. Bazen kolayca üstesinden gelinebilecek, basit bir teknikle açılabilecek tıkanıklıklar nedeniyle tüpler kapalı çıkar. Sonuç böyle çıkınca doğal olarak laparoskopi ameliyatı ve tüp bebek tedavisi önerilir. …
HSG (rahim filmi) incelemesi 80 seneden uzun süredir bilinmekte ve uygulanmaktadır. Buna karşılık son 25 yılda pek çok teknolojik ilerleme olmuş, HSG çekimi için kullanılabilecek yeni cihazlar, aparatlar ve yeni teknikler geliştirilmiştir. …
Hastaların en büyük kaygılarından biri işlemin ağrılı-korkunç bir işlem olup olmadığıdır. Rahim boşluğuna kontrast sıvının verilmesi, sıvının geri akışının engellenmesi, tüplerden geçiş için uygulanan basınç, uterusun doğru açıdan görüntülenmesi amacıyla doğru pozisyona getirilmesi için yapılan işlemler ağrı ve spazm oluşumunu tetikleyebilmektedir. …